Aanbod

U kan als sporter van elke niveau (niet-sporter, beginner, recreatief, competitief, topsport) terecht voor volgende zaken:

  • diagnose, behandeling en advies Sportblessures
  • begeleiding training, voeding en supplementen (Jochen Jacobs, trainings-en voedingsdeskundige zal voor u schema's op maat uitwerken in samenspraak met de artsen)
  • inspanningstesten op fietsergometer (Cyclus2), loopband of veldtesten. lactaatmetingen, inspannings-ECG en VO2max meting
  • sportkeuringen (competitief, vergunningen , recreatief)

Voor sportletsels en  sportmedische keuringen kan u zelf een online afspraak maken in Sportlab Westerlo of Sportsclinic Lier , voor inspanningstesten moet u telefonisch een afspraak maken. Inspanningstesten gaan bij voorkeur door op dinsdagavond (Westerlo) en woensdagnamiddag (Lier).

Momenteel zijn er richtlijnen voor personen die gezond aan sport willen doen en zich hiervoor willen laten medisch goedkeuren.

Dit sportmedisch geschiktheidsprotocol is tot stand gekomen via uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en via de samenwerking tussen SKA (vereniging van sport-en keuringsartsen) en de Vlaamse overheid.  Het is bedoeld voor alle leeftijden en sporten en zal u individueel en sportspecifiek advies geven om u gezond(er) aan sport te laten doen. Alvorens u op sportmedisch onderzoek komt moet u de vragenlijst op www.sportkeuring.be invullen en doorsturen naar de arts.

Site by Artmania